nya zeeland

en liten säl första dagen!
 
frukost vid bilen
 
glaciären fox från 200 meter.
 
för endast 20 år sedan var glaciären hela vägen bort.
 
glaciär is i kylboxen!
 
blått, grönt och gult i denna glaciärsjö
 
nån jävla sjö
 
sten, sjö och berg...
 
det var ändå lite småkallt på vissa ställen.
 
Kea, den enda papegojan som lever blad bergen.
 
utsikt över mount Cook och landets längsta glaciär.
 
mount Cook på en molnig dag.
 
en finare vy över mount Cook och en av alla kristall blå sjöar!
 
efter en vecka utan dusch, var varmvattenkälla en välkomnande sak.
 
tack så mycket spaceships.
 
från kyla till värme på beachen.
 
love
 
06.30 började vandringen upp hit....skapligt möra ben...
 
nya zeelands längsta svingbro.
 
guldvaskning på hög nivå.
 
havet med sälar som ni inte ser.
 
 

new zealandd

Nya Zeeland som sagt..
Landet som har allt! Jag hade inte förväntat mig nånting, all säger ju att det är så fint och att man måste åka dit, men jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att det kunde vara så vackert, det kanske låter lite klyschigt, men satan vilket land.
Man kan åka igenom alla 4 årstiderna på en dag om man vill det.
 
Från att ligga på stranden i 30 graders värme till att vandra upp i bergen där det bara är några få grader, storm och moln så man inte ser 10 meter. Ner för bergen igen och kör till glaciärer från förra istiden, campa bredvid kristallblå forsar av glaciärvatten.
Bada, vandra och åka bil precis där dem spelade in sagan om ringen filmerna.
Första dagen när vi kom dit såg vi både sälar och albatross, vi bestämde oss för att trekka upp för ett litet berg som var 550meter, vi började faktiskt från 0, det tog oss inte mer än 2 timmar tur och retur, men det fick vi sota för de komande 4 dagarna..
Träningsverken från helvetet var på besök, vi såg nog fan värre ut än både japaneserna som vandrar i gucci dresserna och dem guidade turerna som klungas runt en stackars backpacker som trodde han skulle få ett lätt litet jobb som naturguide ihop när vi skulle ta oss nerför trappsteg de följande dagarna.
 
Men det är nog iaf ett av dem finaste lämderna jag har varit i och dessa 10 dagar var på tok för lite, vi tog oss runt hela södra ön, 284mil närmare bestämt och 2 veckor till hade inte varit för mycket.
 
Jag skulle egentligen ha klättrat upp för sydney harbour bridge som min 25 årspresent. Men tiden sprang lite iväg, så när vi var i Queenstown så hoppade jag istället Nya Zeelands HÖGSTA bungy jump på 134 meter! Dä ni, det är inget för er mesar.
Xtremt härligt att falla mot en ganska säker död om snöret skulle gå av, men som tur var höll det den gången oxå. Så tack så jättemycket Helene och Tibben för det hoppet.
 
Eftersom vi campade och försökte campa på gratisplatser hela vägen så har det både sina för och nackdelar. Fördelarna är ju självklara..det är ju gratis! Men eftersom vi är i ett land där allt vatten inte är jättevarmt och dusch finns allt som oftast inte på sådana campingar så blev det inget duschande förren näst sista dagen.
Och det gjordes på ett ställe med varma källor och utsikt över både berg och sjö. Det var rätt skönt att skrubba bort lager av äckel. Vi badade dock några gånger så så farligt var det inte.
 
Okey..nu får det var nog, som vanligt lovar jag bilder framöver, och den här gången ska det nog komma. Håll ut.

australiens sista tid

Som ni alla vet så händer det ju inte så mycket med skrivadet här.
Det måste ju vara för vi har det alldeles för jävla bra för att jag ska ha tid att gå in och skriva!
Men nu har jag iaf funnit lite tid eftersom vi sitter på flygplatsen i christchurch, Nya zeeland och väntar på vårat plan som ska ta oss tillbax till sydney och vidare till Filippinerna.
 
Okey. Som sagt är vi klara med Australien, Done!Finito! etc, etc.
Det har varit mycket skoj och lite mindre skoj på den resan men vi alla känner oss rätt färdiga på det landet.
Fan, knegar man inte, tjänar man noll cash, och då det landet vet precis hur man hanterar den glada turistens plånbok genom att barskrapa den, ja då är det bara ge sig av.
 
Sydney som vi var i sist av all och spendarade ca 3 veckor där, är en helt underbar stad som har det mesta.
Men ska man åka dit,ja då ska man vara tränad! Uppförsbackar efter uppförsbackar gör att man blir rätt mör efter en walkabout på stan.
Vi lärde oss dock snabbt när vädret blev bättre (det var väl ändå kuling och halvt frysgrader ute ett tag där) att stränderna i denna stad inte är fy skam.
Vi knallade en lätt liten promenad till bondi beach på 2 timmar, för er som inte vet vilken playa det är så är det den kända stranden från TV,ojojoj.
Sen tog vi båtskrället över till en liten halvö som heter manly, underbar strand på skjysst surf, juste, köpte oxå en surfbräda..och en till surfbräda. Vi hängde där några dagar och vi spenderade dagen på nyårsafton där oxå. Hur var erat väder på nyår?
Kvällen på nyår spenderades med filip och frida 
och filips familj, hör och häpna! Dem tog sig hela vägen tilm andra sidan jorden för att hälsa på sin lilla son! Men betoning på lilla! Vi var på en flott restaurang i marinan med bästa utsikten över de berömda fyrverkerierna.
God mat, gott vin, bra bombshow och trevligt sällskap. Därefter flyttade jag och alex från centrala sydney ut till bondi där vi tillbringade 1 vecka och filip och frida åka på en roadtrip med filips familj.
Det var där våra vägar skiljdes för denna resa... I skrivande stund sitter dem i en bil här i Nya zeeland och ska exploatera landet...
 
Fortsättning följer...

RSS 2.0
Test