paborjat!

antligen har vi gjort nagot idag!! de var ett tag sen sist kan jag ju saga....har blivit ganska mycket degande i solen...
aja borjade iaf en open water dykkurs idag och har tillbringat ett antal timmar i klassrummet( trodde jag kanske skulle fa slippa det nar man var pa en liten semester???)
och efter det drog vi ner till en pool och plaskade runt i den i lite mer en 2 timmar...ganska kul faktist....svarare an jag trodde med all teori som man var tvungan att klara av!!

och sa blir det prov pa lordag...halloween da oxa:) de ska bli grymt... allt ar redan fixat:)..jag ska vara butman, och filip spiderman(skrammande)

sen har vi en surfargubbe pa typ 50 bast fran australien som bor bredvid oss som verkligen gar in for det...har har skaffat en massa utsyrsel som han ska ha pa sig...han ar lite skum faktist..men riktigt rolig och trevlig...men skum...

kommer val ett par filmer om halloween och lite annat kanske...far se om det kara internet vill det...med tanke pa uppkopplingen!


surfarn

en kommentar om ni kan se filmen pa mig....vet inte om den funkar...

annu en dag i paradiset

fy fan! nu har man dragit pa sig en forkylning oxa!
 
(for alla vet ju att en killes forkylning ar det varsta som nogonsin kan handa en manniska.) 

eftersom min kara van Filip har varit sjuk och smittat precis alla! tack som fan! men jag kopte nagon mirakelmedecin tydligen pa ett apotek har nere sa vi far val se hur det ar i morgon...

aja annars ar det bra och vi har bara legat vid poolen hela dagen idag och slappat lite....


surfer dude!

blev lite surfing igår och idag... kan lova att jag var en kung på det;) ärvt det från farfar min...det ligger i blodet. aja alla kan ju inte vara lika bra...men det blev lite festande igår med...ovanligt...de är ganska sjuka klubbar här på Bali. Jädrans vad roligt:)
träffar väligt många som vill sälja svamp till alla turister!
vadå? som om inte vi har ätit kantareller förut? man börjar ju undra...filmbevis på surfingen!

chillar pa bali

har varit pa bali nu ett par dagar och ska bli varldsmastare pa surfing imorn kommer komma upp en film eller 2 oxa...blir nog dykcertifikat nan dag snart oxa...och lite rafting oxa...hoppas pa lite battre uppkoppling snart sa man kan lagga up

farden till bali!

Jag kan ju inte saga att vi har haft varldens basta tur med varat resande an sa lange... efter singapore skulle vi ta oss over till indonesien med farja istallet for att flyga tankte vi for det skull bli battre...sa fel! sa fel!

vi kom till en o som heter Batam i indonesien, dar var det dott och vi trodde typ att dom skulle doda oss pa plats och grava ner oss under hamnen...

sov dar en natt och beslutade oss for att nasta stalle skulle bli mycket battre pa fastlandet pa Sumatra...sa fel! sa fel! farjan dit gick 07.30 och tog 4 timmar....bussen fran hamnen till Pekanbaru som staden heter tog 5-6 timmar och om jag skrev att vagen upp till cameron highlands var ett helvete sa var det en barnlek emot vad detta var... oppen buss och man bokstavligt talat flog i bussen for att groparna var lika djupa som ett halvdjupt hav!!!

kom fram till staden som vi trodde skulle vara svinbra men som visade sig vara en till ruttan javla skithala...sa efter typ 10 timmars resande sa sa jag... ne nu skiter vi i detta och tar nasta flyg till bali!

sagt och gjort...efter en stunds radsla for att dom ocksa skulle dyngrana oss i en svart grand sa var vi pa flyplatsen kl 7 och som tur var sa var planet forsenat...men vi hann med det och landade pa bali 02.10 dagen efter...sa efter ungefar 24 timmars resande pa alla vagar fran helvetet sa var vi nu i paradiset...

sa idag har vi legat pa stranden och vid varan pool som vi har vid varat skitfina hotell for ca 160 kr per natt per rum eller 200000 rp....sa i fortsattningen blir det nog lite mer planering fran allas sidor....


Happy Deebavali

Kom till singapore i lördags för att vi tänkte att det kanske skulle vara lite kul att fira det indiska nyåret här eftersom det är så mycket större än i melacka, men icke!

Det var inte ens nyår! Det var nåt som lät som happilibabbeli och var typ ljusets dag eller nåt… men det var typ 75 miljarder indier ute på stan och kröka.


Singapore

Det är helt ok här men man ska inte Tro på vad alla säger! Det är inte lika rent som alla säger! Och det är dyrt fan! Men zoo:et var helt ok men varmt så in i norden! Lite gnälligt inlägg men man missar inget här som man inte kan se nån annanstans i asien…och nej pappa...vi hittade inte gymet så jag vet inte...


BBQ

igårkväll hade vi en fet BBQ här uppe på vårat tak där alla var med och fixade och donade med maten och spelade därefter drinkinggames hela natten med en tunna FULL med öl!
(bilder kommer senare)

vi betalade typ 14 kr var för maten...'

Men det är ju så sjukt varmt och fuktigt så man vill bara kasta sig i havet...som vi inte har!!! därför ska vi dra till singapore imorn tänkte vi och fira det indiska nyåret ett par dagar...och senare över till indonesien och BADA!!

Melaka

är nu i Melaka efter en mycket traumatisk upplevelse i Seremban.. bor på ett soft hostel som heter ringos foyer...
är ett grymt tak där vi nu sitter och dricker lite och lyssnar på musica...

hängde med en malay på en rundtur i förmiddags...trodde garanterat att vi skulle bli rånad när som helst eftersom han var lite för översnäll...men när vi sa att vi ville åka hem så stjussade han hem oss i sin bil och sa hej då!

jag var så nära att fråga honom: Vadå? ska du inte ta våra pengar?

menmen...
'
de e soft här!

Seremban

på väg hit till melaka stannade vi en lite random stad som inte fanns med i nån lonely planet eller nåt men vi skulle ändå se den!

vi skulle INTE gjort det!

fanns inte en ända vit människa och lokalbefolknikngen hade garanterat aldrig sett en vit heller! ALLA hade mördarblicken i ögonen så vi drog snabbt därifrån!

cameron highlands

väl framme i Cameron highlans efter en mycket nära döden upplevelse på en serpentinväg 3000 meter upp i djungeln stannade vi på ett ställe som heter daniel kangs lodge som va asmysigt med lägereld uppe i baren och så... där satt vi till typ natten och drack bärs... och berättade tokiga historier...
dan efter tog vi en liten busstur ner till en grymt stor teplantage där vi tjuvade in på fabriken för att titta på hur dom gjorde teht...efter det tog vi en lite trecking på bara 3 timmar mitt i djungeln där vi så typ...ingenting! eller jo..ett vattenfall som var ganska mäktigt.

just nu sitter vi och groggar lite med den billigaste vodkan vi hittade och förbereder oss för lite mat på stan...
'
har hittat en liten malaysisk tjej här på hostelet som heter Rubi som är 8 år och kan 4 flytande språk..hon är ball...


hur man är så mycket turist det bara går:

  • man ber att få flera olika kartor med utmäskta extremturist sevärdigheter på,på sitt hotell
  • man går alla 4 med kameran i högsta hugg som om man har sett nåt som ingen nånsin har skådat förut
  • man stannar var 3 meter och kollar kartan vart man befinner sig och pratar på skönsjungande svenska med varandra för att bestamma vart man ska gå härnäst
  • man blir så exalterad över att se 2 höga hus(petronas twin towers, 481 meter) så man nästan kissar ner sig
  • och slutligen filma en liten apa som misshandlar en liten kattunge...

malaysia

har ÄNTLIGEN kommit till KL, Malaysia nu efter mycket om och men...
kom till skavsta flygplats kl 15.00 planet skulle åvgå 17.05. MEN... vi gick på planet satt där till kl blev 18.30....det hade inte lyft än!!!

Vi fick gå AV planet igen! och brittskrället till pilot säger att vi måste byta plan till ett annat för att detta inte har några ABS-bromsar!! what the F!! och det andra planet skulle komma in kl 22.00...22.00!!! och vi skulle med planet hit till KL som gick 01.25...vi kommer aldrig hinna!!

men det gjorde vi efter 7 timmar på skavsta och ett jävla löpande på stansted så kom vi med planet när det bara var minuter kvar...

men iaf så har vi nu anlänt och ätit på nåt grymt hak där dom slaffsade upp maten som var sjukt god, Men sjuuukt stark, inte vad vara svenska magar var van vid. 

blir petronas och andra helt sjuka non-turist saker imorn...


ribban satt...

Vi har satt ribban dirr! Hotellet (med stort H) som är bokat till dom första 2 nätterna är ett MULTI stjärnigt hotell med spaanläggning och takpool med den Garanterat bästa utsikten över petronas by night och nätterna kommer tillbringas in a King Size Deluxe,Man! Med äkta flashpackingstil!!

eller...jag kanske överdrev lite men...de är iaf kanotfint!

ps.har hört att ölen är dyr i KL...´taskigt:/


endast timmar kvar...

nu är det endast timmar kvar till vi inte längre är i detta underbart svinkalla land (eller jag vet inte om man kan säga att 69 timmar är bara timmar, eller jo det är det ju i och för sig...)

menmen nu säger vi att det är så...och jag tror att allt är fixat och klart nu, i stort sett iaf...
det viktigaste som är klart är ju:

§ alla medeciner är i kroppen

§ timmarna är räknade

§ toarullen upprullad

§ och vattnet på Filippinerna har nog runnit undan till vi kommer dit...men lite vatten har väl ingen dött av. . .





RSS 2.0
Test