Här har vi ön!

Här har vi lite kartinfo för er som inte är så bevandrade på Bali.
Röd: Denpasar, här landar planet. Detta är även huvudstaden på ön, inget att spendera tid i för turister. Ta en taxi och åk vidare. 
Blå: Kuta, här är väl stället på ön med mest turister, surfare och backpackers samlas här. Mycket fest och billiga boenden. 
Grön: Sanur, barnfamiljevänligt med finare strand och väldigt nära flygplatsen, det är här vi kommer spendara första veckan.
Grå: Ubud, nu kanske det inte riktigt är säsong för Ubud då det tenderar att regna mer inåt ön än på kusterna, men detta är en fantastisk liten by omringad av djungel och yoga.
Lila: vulkaner, går tyvärr inte att bestiga under regnsäsong.
Gul: Lovina, 8 km från bröllopet. Här kommer vi bo dagarna innan bröllopet, mörka stränder och ett mer genuint Bali än i söder då det inte är lika mycket turister här.
Vita pricken: här ungefär ligger villan vi har hyrt för bröllopet. Det ligger utmed risfält, vinodlingar och havet. Ingenting annat! Det finns dock andra villor inom korta gångavstånd för uthyrning bredvid.
 
Utanför Balis östra kust ligger Gili öarna och lombok. Dit tar man sig med en speed boat från staden padangbai.
På lombok kan man bestiga vulkanen rinjani och surfa, här finns det även malaria. 
 
Gili air - en honeymoon destination
Gili meno - mer lugnt och för familjer
Gili trawangang - mycket party och dykning. Här bodde vi i 2 månader.  Öarna skadades ganska mycket efter jordbävningen tidigare i år. 
 
Vi planerar inte att resa runt allt för mycket men vill ni det är det väldigt lätt på Bali. Ön är så pass liten och turismen är så utbredd. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test