glön cully och lis, och 2 vållullal tack

Tjena tjena, nu sitter vi i Thailand.
Ska snart sova lite för att hinna med en morgon buss till de södraste regionerna av landet, koh lipe. Det är en ö, med tanke på att ordet koh betyder ö på thailändska så verkar det ju rimligt.
 
Aldrig varit där förut så ska bli kul att se nåt nytt. Nu är vi dock i khao lak, stället som drabbades hårdast i Thailand av tsunamin 2004. Det märks ju inte av nu kan man säga... detta är ett ställe man åker till som pensionär eller småbarns familj. Vi åkte därimot hit för dykningen.
 
Vi hade bokat in oss på en liveaboard som skulle ta oss till koh bon och similan öarna i 3 dagar. Helt perfekt. Kanonbåt, med endast 6 dykare plus crew var vi mitt ute på havet, underbar mat och sömn under "bar" himmel. Det var en typ pressening mellan stjärntaket och oss.
 
De 2 första dyken vi gjorde såg vi 4 mantor som hängde kvar en bra stund innan dem seglade vidare, mer om det får ni se i filmen jag lägger upp, förrhoppningsvis, under snar framtid.
 
3 dagar till sjöss, vilket är helt fantastiskt, men nu återkomna till ett resortfyllt khao lak med lite för mycket svenskpratande, rödnosiga och soldyrkande föräldrar och morföräldrar. Vill man sy upp en kostym, kan man gör det lite var som iaf.
 
Nu när vi har varit i filippinerna ett tag, har vi längtat efter en thailändsk sak...maten... fy satan vad gott det är med thaimat. Från små vårrullar till en härlig, mustig och svinstark grön gurry. Det finns inte mycket osmakligt i detta land... förutom den torkade fisken...
 
Jag har bränt mig oxå, flagade i pannan där ett par dagar, första gången på över 1 år nu...det blev ett par timmar för länge på handduken på playan. Körde "rudolf med röda mulen" i lurarna och bara gassade lite för att få den där perfekta ferrari röda tonen i ansiktet. Man sover så mycket bättre så.
Det är lite annat väder här än i filippinerna i detta nu, där hade vi lagom 30 nåt på dagen och en kall kväll med ca 25...här därimot är det skållande hela tiden med en stadig 35 hela tiden... 
Vatten temp vid stranden, sissådär badkar. 
 
Å nu fick ni en väderuppdatering oxå.
Ok, koh lipe imorn alltså, lime mer reggae feeling, lite mindre "gammalt" folk och förhoppingsvis en skön stämmning. Dykning blir det nog därimot inte där.
 
Peace

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej ❤️... Härligt med fina dyk;-) synd med massa " gamla" människor... Ha ha ha, men vet du , vi gamla kan också.... Tack för uppdateringen i språk. Jag visste inte att koh betydde ö. Men vad vet jag, ingen resande människa ju.... Hör av dig senare, kram & väntar på filmen ❤️. Hälsa Sötnöten , ❤️❤️❤️

2015-02-26 @ 07:17:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test