föredetta pa

Boracay, vad är det för ställe egentligen?

En hyffsat liten ö nånstans i filippinerna, långt bort från all civilisation, bara lokalbefolkning och nästan inga restauranger. Bara lugn och ro.

Nej. Tvärtom faktiskt.

Vi var här för 5 år sedan och visst var det en turist ö redan då men det var ändå ett av mina favoritställen på hela resan. Nu känns det som sydkoreas (no offence) regering här slängt ut alla dem fulaste koreanerna i Korea, och placerat dem här.

Under våran tid här har jag byggt upp ett hat emot alla koreaner på denna ö. Dem är så fullständig, emestionellt och fysiskt okapabla till att fungera som en frisk människa. Dem rör sig som en flock med pissmyror över strandpromenaden i en takt som även PRO skulle tycka var alldeles för sakta. Öppen mun, flaskbottnar till glasögon, samma likadana kläder som sin partner, pappa, mamma Och gammelfarmor. Tror att här i filippinerna betalar man med koreanska pengar och blir helt förvånade när en liten kiosk inte kan ta emot en stor sedel från Korea? Märkligt…

Ok, nu har jag klarlagt det. Mycket av dem ställen vi var och hängde på när vi var här sist har slagits igen och istället har hotell och nya restauranger om vartannat byggts upp och gjort strandpromenaden till ett pengatryckeri för västerländska investerare.

Massage, hårflätning, och försäljare som säljer allt från stora träskepp till selfie sticks för alla koreaner. Det är som att befinna sig i en storstad fast på stranden. Alldeles för mycket folk och bestyr.

Stranden är fortfarande väldigt fin och vit, och det finns fortfarande några pärlor som är härliga och folktomma men ön i sig har sjunkit på min lista över paradis.

1 år har vi befunnit oss på resande fot och imorn går resan vidare till en annan ö i filippinerna där vi aldrig har varit.

 Förhoppningsvis kommer det vara mindre folk och en annan form av paradis.

Livet leker rätt bra ändå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test