från a till ö

Hej hopp, kommer inte riktigt ihåg sist jag skrev ner mina berättelser här på webben, har haft något av en skrivkramp.
 
Jag tänkte nu bara berätta lite av vad vi har gjort sen senast och min personliga syn på livet just i detta nu.
 
Vi kom tillbaka till Darwin efter en perfekt vecka på vårat andra hem i Indonesien, mycket dykning, sol och festande. Väl i Oz igen skulle bilen packas och vi skulle påbörja körningen till Cairns, 300 mil öster om darwin på världskartan, nu kanske ni tänker, Gud vad det låter långt! Och ni har faktiskt inte helt fel där. 300 mil, ungefär från Malmö till Haparanda och tillbaka ner till Norrköping. Allt var härligt till ungefär 50 mil söderut, där ska tilläggas att 50 mil söderut från darwin ligger...ingenting... det är en väg och ingenting annat...ungefär där kokade våran bil som precis hade fått en skönhetsbehandling.
Efter mycket om och men blev vi bogserade tillbaka av både en privatperson med rep och senare av en sockerbit en sisådär 20 mil upp mot darwin igen. 
Det var lite lagom kul med tanke på att bilen inte gick att rädda och Filip och jag fick hyra en bil, blåsa upp till Darwin igen, köpa en annan bil(som visade sig vara den bästa kärran nånsin) och sen åka tillbaka neråt igen.
 
Så efter ca 5 dagar hade vi tagit oss 30 mil mot vårat mål.
 
Innan vi kokade gamle Bettan, eller stormtrooper som han hette, hade vi ju bränt loss på några 4×4 vägar i kakadu national park och badat i några krokodil berikade sjöar. Det var tufft.
 
 
Ok, nog om det. Vi fortsatte iaf vårat bil ande genom Australiens glödheta landskap, som i stort sett bestod av en väg, hundratals döda och levande kängrusar, sand och sol. Vi åkte väl en 7 timmar bil om dagen, drack en hel del öl och lagade gourmet mat på kvällarna. Vi bestämde oss för att vi skulle göra trippen på 8 dagar, men efter det lilla missödet  med bilen blev det totalt 11 dagar på vägen. Det är lite svårt att beskriva bilande med ord eftersom man sitter i en bil och rör sig inte så mycket, sen när vi slog upp Camp var det för godare att sitta still och smutta på ölen. 
Väl i närheten av Cairns blev helt plötsligt både klimat och fauna annorlunda. Från ökenklimat till tropiskt med regnskogar och berg. Härligt att se det igen.
 
Cairns såg vi direkt att det var ett lite mer semester ställe för folk, mer restauranger och färre folk i arbetskläder, vi stannade i typ 8 dagar och hann med att fira Alexandras 25 års dag med fallskärmshoppning och spa för henne på eftermiddagen och en ordentlig utekväll därefter. Väldigt lyckad dag och dagen efter fyllde Frida 24, inte lika vild kan jag säga..alla låg ganska utslagna och det blev inte mycket gjort den dagen.
Eftersom vi var tvungna att inhandla en ny bil så sänktes siffrorna på kontot en del, som vi inte hade räknat med. Därför bestämde vi ooss är att ta ett jobb ett par veckor på någon farm. Lättare sagt en gjort verkade det som. Vi beslutade att betala 150 dollar per skalle för att en jobbfirma  skulle fixa nåt kneg åt oss. Det gjorde dem oxå, vi satte oss i bilen igen och åkte ca 80 mil söderut för att inse när vi kommer dit att det bara var skit och att vi skulle definitivt gå back på att jobba där. 
Inget annat fanns det där heller för tydligen var säsongen slut...tack för dem 150 dollarna i havet.
Så vi började mailbomba folk som behövde folk och vi fick tillslut ett jobb på en körsbärstomat farm typ 80 mil till söderut.
 
Vi skulle dela ett hus där som markägaren hade fixat åt oss, vi kom dit på kvällen och det fanns bara ett rum för 2 kvar i kåken, så jag och Alex fick då inse att det enda alternativet var att slå upp vårat tält i garaget...japp..där bodde vi i 3 veckor. Inte så farligt faktiskt, har ju varit med om värre saker än så...
 
Jobbet däremot, fruktansvärt, upp kl 04.30 på mornarna och plocka jävla tomater i strålande sol hela dagarna och tjäna mellan 40 och 80 dollar...per dag...Cash is King...ryggproblem som en 95 årig gammal byggarbetare och hjärnaktivitet som en imbasill på psyket.
Vi kämpade iaf på i våra 3 veckor..
Drickandet av Australiens mest ökända vin, goon, ökade kraftigt under våran tid på farmen eftersom vi delade hus med 2 av jordens tråkigaste personer och 5 kristna finskor med fåtaliga ord på engelska trasslade sig runt. Kan tilläggas att ingen utav dem ville dela ett glas vin efter jobbet. Men dem var trevliga ändå.
Lyckades väl plocka ihop en 3 ton tomater och få i oss en 3 ton vin under våran vistelse i jordbrukets himmelrike. Kan ju iaf tillägga på CV:t frilansande tomatplockare.
 
När det kapitlet äntligen var avslutat skulle vi åka till världens största San dö, fraser Island. Men innan dess var kärran tvungen att tas hand om lite. Bytte olja och oljefilter, så då är man mekaniker oxå.
 
I vilket fall som helst så skulle vi få se vad bilen gick för egentligen. Det är ju en landcruiser som är lite specialbyggt för off road körning med en höjning på 5 tum 35 tums lerdäck, förbättrad fjädring och ett skrikande efter mer utmanande körning!
 
Vi brände över på ön, tog ur en massa luft ur däcken, kopplade in 4 tidskriften, låste diffarna, la i växeln och trampade på gasen! Fan vad roligt det var. Vi såg att på ön som man måste se och det var hur fint som helst med motorvägen på den längst stranden jag sett, 12 mil lång, och inlandsspår som den mest inbitne off road föraren vill uppleva i sitt liv utanför asfalten!
 
Från kristallklara sjöar till sanddynor likt dem i sahara spenderade vi 4 nätter. 23 mil åkte vi på ön och elförbrukningen låg på 4,7 L/mil...hmm..kunde ha varit lite billigare men det var ruggit roligt!
Det stod lite överallt att det fanns mycket dingos på ön, dingo=varg i Sverige, så självklart hade vi besök av 2 sådana i vårat lilla läger under första kvällen...en smal rackare men dem kunde fortfarande vara aggressiva och döda...
Menmen jag skriver ju i detta nu så vi överlevde.
 
Nu sitter vi i Brisbane lite halv trötta efter 2 utekvällar i rad och ett par timmar på Ikea idag.
Här har det varit G20 möte hela helgen så mycket poliser och pådrag har det varit..
Annars verkar det vara en grym stad med mycket trevliga ställen att hänga på...
 
Det var lite om mycket vi gjort under tiden vi bilat neråt.
 
Jag kan lägga ut lite bilder när jag skriver på datorn, telefon vill inte...
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Härligt hjärtat att se att du skriver lite. Den där ön, Frasier Island ! Den verkar vara något för mig!!! Skit kul att bränna runt i värsta farten;-) tomaterna var bra att ni fixade, pengar behövs! Men du, skippa vinet ;-(
Må väl ni alla 4 och ta det vackert! Fint kort du skickade till pappa. Han blev super glad att stället fanns kvar!
Kram och puss// mamma

2014-11-28 @ 01:02:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test